Natureness

Uregelmæssigheder

kr. 255,00

Naturdigte og billeder fra Mols Bjerge
Fra Forordet:
Når det drejer sig om vores forhold til naturen, er det samme melodi: den skal ordnes og reguleres sirligt og regelmæssigt. Selv radiserne i haven bliver sået efter en snor, og når nye træer skal plantes i skovene, bliver de sat i snorlige rækker. Og så skal der ryddes op! Knækkede grene og væltede træer bliver fjernet  hurtigst muligt. Græsrabatterne langs vores landeveje bliver klippet. Markerne bliver sprøjtet rene for såkaldt ukrudt og insekter, hvorefter også lærkerne, svalerne og viberne forsvinder. Alt sammen fordi vi har brug for orden, sikkerhed og tryghed.
Naturen selv – er uregelmæssig. Den mestrer kaos, forstår at udnytte enhver ledig niche. Er der uspiste fødeemner af en eller anden slags, bliver de udnyttet med det samme, eventuelt med udvikling af nye til lejligheden tilpassede arter. Væltede træer er en guldgrube for svampe og insekter, som igen bliver til mad for for eksempel flagspætterne. Det uregelmæssige er et levende virvar af sårbare fødekæder.
Så – giv naturen plads!
Hvis du giver dig god tid i naturen, står stille eller sætter dig ned, og tålmodigt og meditativt iagttager hvad der foregår omkring dig, vil du stille og roligt komme til at holde af dette kaos, alt dette liv, hele denne uregelmæssighed. Det er mín erfaring, som jeg gerne vil give videre med denne bog, i form af naturfotos og naturdigte fra Mols Bjerge og omegn.

Prisen for bogen er 175,- kr. + forsendelse i Danmark (80 kr.).

Varenummer (SKU): 2 Kategori: